Lämmitys / Asuinhuoneiden lämmitys

Asuinhuoneiden lämmitys

Asuinhuoneiden lämmitys

Seuraa asuinhuoneiden lämpötiloja lämpömittareiden avulla. Suositeltava lämpötila on 20-22°C. Korkeammissa lämpötiloissa ilman kuivuus lisääntyy ja energiankulutus kasvaa. Yksi aste huonelämpötilassa merkitsee viittä prosenttia lisää lämpölaskussa.

Veto lisää kylmän tunnetta. Tiivistä ovet ja ikkunat. Muista laittaa verhot eteen pakkasöinä, sillä verhot vastaavat kolmatta ikkunalasia.
Vältä sijoittamasta huonekaluja pattereiden eteen, jotta lämpö pääsee vapaasti pattereista huonetilaan.

Alenna huonelämpötiloja pitkän poissaolon ajaksi.

Nopea ristivetotuuletus raitistaa ilman tehokkaasti. Älä jätä ikkunaa auki koko päiväksi. Se jäähdyttää seinät ja rakenteet, joiden lämmittäminen uudelleen vie paljon energiaa.
Opettele käyttämään yösähköllä lämpiävän lattialämmityksen varauskykyä parhaalla mahdollisella tavalla. Seuraa, mikä termostaatin asento riittää pitämään huoneen miellyttävän lämpöisenä myös päiväaikaan.
Muuta termostaatin asettelua eri vuodenaikoina.

Vesikiertoisessa lämmitysjärjestelmässä tarkista tai tarkistuta asiantuntijalla, että vesikierto on tasapainossa eli että vesi kiertää keskuksesta lähtien etäisimmässäkin lämmityskohteessa. Selvitä varaajan yö- ja päivätermostaattien oikeat lämpötilat eri vuodenaikoina.

Tarkista lämpömittarilla pesuhuoneen lämpötila. Korkeaksi säädetty lattian lämpötila nostaa huoneilman lämpötilaa ja saattaa lisätä turhaan sähkönkulutusta.